Kávé és Csokoládé

Bazsalikomos vaníliafagylalt

A receptet itt találtam, végül teljesen másképpen készítettem el, tulajdonképpen csak az ötlet származik a Delicious Days blogról. A fagylalt alapjául egy angol krémet készítettem.

Hozzávalók 4 személyre:

– 250 ml zsíros tej
– 1 vaníliarúd
– 250 ml tejszín
– 6 tojássárgája
– 100 gramm porcukor
– 1 csokor friss bazsalikom

Elkészítés:

A tejet és a tejszínt összekeverjük, hozzáadjuk a vaníliarúd kikapart belsejét és a rudat, majd felforraljuk. Miután ezzel készen vagyunk megvárjuk míg kihűl, majd betesszük a hűtőbe. Ahhoz hogy intenzív vaníliaíze legyen érdemes egy éjszakát a hűtőben tartani, ha nincs erre idő, akkor néhány óra is megteszi.

Másnap kivesszük a tejből a vaníliás rudat és újra felforraljuk.

A 6 tojás sárgáját egy tálba tesszük és a porcukorral habosra keverjük. Ezután óvatosan hozzáöntjük a tejet. Ezt a keveréket egy lábosba töltjük és lassú tűzön melegítjük folyamatosan kevergetve. Akkor van készen mikor a krém bevonja a fakanalat.

A krémet lehűtjük és hozzákeverjük az apróra vagdalt bazsalikomot is. Én egy kicsit botmixerrel is beletörtem.

Ezután mehet a fagylaltgépbe.

Jó étvágyat!

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Anonymous says:

    Hát ez olyan ínycsiklandó, hogy most tettem be a fagyigépet a fagyasztóba és felforraltam már a tejet a tejszínnel és a vaníliarúddal…:)

  2. Köszönöm szépen! Nagyon finom és illatos. 🙂

  3. Bianka says:

    Izgalmas még sosem ettem bazsalikomot fagyiban


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!