Kávé és Csokoládé

Keksz mandulával és kétféle csokoládéval

Azzal kezdeném, hogy szeretnék elnézést kérni, amiért a száraz hozzávalókat nem grammban adom meg. Valójában engem is idegesítenek az ilyen típusú mértékegységek. Gondoltam mindent lemérek, de mégsem tettem. Eredetileg bögrében van megadva minden. Ezt a kekszet a A sütés bibliája című könyvben találtam, csak egy kicsit alakítottam rajta. A keksz nagyon jó lett és remek párost alkot a reggeli jó erős kávéval.

Hozzávalók:

– 240 gramm puha vaj
– 300 ml nádcukor
– 2 tojás
– 575 ml liszt
– 250 ml darabokra vágott étcsokoládé
– 250 ml feldarabolt fehér csokoládé
– 250 ml mandula pici darabokra vágva
– 2 evőkanál víz vagy mandulalikőr
– 1 teás kanál szódabikarbóna
– egy csipet só

Elkészítés:

Szerintem nagyon egyszerű.

Összekeverjük a vajat, a cukrot, a tojásokat, a likőrt, és a szódabikarbónát. Megsózzuk. Jól összekeverjük, míg habos nem lesz. Hozzáadjuk a lisztet, majd beleforgatjuk a kétféle csokoládét és a mandulát is.

Egy tepsi aljába sütőpapírt teszünk. Vajazni nem szükséges. Egy kanál segítségével a papírra helyezzük a kekszet, úgy hogy bőven hagyunk távolságot mert még nőni fog.

190 fokon sütjük 10 percig. Miután kész van még 2 percig ne nyúljunk hozzá, mert nagyon törékeny.


Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!