Vaníliás ribizlis csiga

Ma délután készítettem ezt a nagyon finom édességet. Annyira ízlett mindenkinek, hogy nagyon nehéz volt mértékkel enni belőle. A gyerekeknek nem is sikerült.

Hozzávalók:

A tésztához:

– 500 gramm liszt

– 1 tasak száraz élesztő

– 1 csipet só

– 1 tasak vaníliás cukor

– 125 ml langyos tej

– 50 gramm nádcukor

– 2 tojás

– 100 gramm vaj

A töltelékhez:

– 200 gramm ribizli

– 500 ml tejből készült vaníliás puding

A tetejére:

– 4 evőkanál porcukor

– egy kevés citromlé

Elkészítés:

A lisztbe belekeverem a száraz élesztőt. Egy nagyobb tálba teszem a többi hozzávalóval együtt és a kézi mixer csavaros részével elkészítem a tésztát. Csak az 1-es vagy a 2-es fokozaton használom. Néhány perc múlva össze is áll a tészta.

Meleg helyre teszem pihenni, úgy hogy egy konyharuhával letakarom.

30 perc múlva kinyújtom egy ujjnyi vastag téglalap alakú formára. Megkenem a tetejét a pudinggal és leszórom a ribizlivel.

Óvatosan feltekerem és egy vékony, éles pengéjű késsel 1,5- 2 cm-es darabokra vágom.

Egy tepsi aljára kivajazott sütőpapírt teszek és erre helyezem a csigákat. Érdemes közöttük távolságot hagyni, mert még nőni fognak.

180 fokon légkeveréssel sütöm 15 percet.

Amikor készen van és kezd kihűlni, a langyos csigák tetejét megkenem a porcukros citromlével.

Nagyon szép fényes lesz tőle.

Forrás: www.chefkoch.de

Tovább a blogra »