Ma délután készítettem ezt a nagyon finom édességet. Annyira ízlett mindenkinek, hogy nagyon nehéz volt mértékkel enni belőle. A gyerekeknek nem is sikerült.
Hozzávalók:
A tésztához:
– 500 gramm liszt
– 1 tasak száraz élesztő
– 1 csipet só
– 1 tasak vaníliás cukor
– 125 ml langyos tej
– 50 gramm nádcukor
– 2 tojás
– 100 gramm vaj
A töltelékhez:
– 200 gramm ribizli
– 500 ml tejből készült vaníliás puding
A tetejére:
– 4 evőkanál porcukor
– egy kevés citromlé
Elkészítés:
A lisztbe belekeverem a száraz élesztőt. Egy nagyobb tálba teszem a többi hozzávalóval együtt és a kézi mixer csavaros részével elkészítem a tésztát. Csak az 1-es vagy a 2-es fokozaton használom. Néhány perc múlva össze is áll a tészta.
Meleg helyre teszem pihenni, úgy hogy egy konyharuhával letakarom.
30 perc múlva kinyújtom egy ujjnyi vastag téglalap alakú formára. Megkenem a tetejét a pudinggal és leszórom a ribizlivel.
Óvatosan feltekerem és egy vékony, éles pengéjű késsel 1,5- 2 cm-es darabokra vágom.
Egy tepsi aljára kivajazott sütőpapírt teszek és erre helyezem a csigákat. Érdemes közöttük távolságot hagyni, mert még nőni fognak.
180 fokon légkeveréssel sütöm 15 percet.
Amikor készen van és kezd kihűlni, a langyos csigák tetejét megkenem a porcukros citromlével.
Nagyon szép fényes lesz tőle.
Forrás: www.chefkoch.de
Szia Tekla! Örülök nagyon, hogy finom lett.
SZia!<br /><br /><br />Elkészítettem és nagyon finom lett! <br />A vaníliás pudingba (kevergetés közben jött az ötlet :)) egy kis kókuszreszeléket tettem, a tésztába pedig egy kis fahéjat.<br />Köszi, hogy megosztottad ezt a receptet!<br /><br />Tekla
Már mentettem is! Bár a ribizliszezonnak már vége 🙁
🙂 Biztosan nálatok is mindenki szeretni fogja.
ezt ma meg kell sütnöm… köszönöm! 🙂
Ottis, Bianka: Köszönöm. Próbáljátok ki. 🙂
Lenyűgöző
Tetszik nagyon!
Köszönöm.:)
Nagyon jól néz ki!