Kávé és Csokoládé

Vaníliás ribizlis csiga

Ma délután készítettem ezt a nagyon finom édességet. Annyira ízlett mindenkinek, hogy nagyon nehéz volt mértékkel enni belőle. A gyerekeknek nem is sikerült.

Hozzávalók:

A tésztához:

– 500 gramm liszt
– 1 tasak száraz élesztő
– 1 csipet só
– 1 tasak vaníliás cukor
– 125 ml langyos tej
– 50 gramm nádcukor
– 2 tojás
– 100 gramm vaj

A töltelékhez:

– 200 gramm ribizli
– 500 ml tejből készült vaníliás puding

A tetejére:

– 4 evőkanál porcukor
– egy kevés citromlé

Elkészítés:

A lisztbe belekeverem a száraz élesztőt. Egy nagyobb tálba teszem a többi hozzávalóval együtt és a kézi mixer csavaros részével elkészítem a tésztát. Csak az 1-es vagy a 2-es fokozaton használom. Néhány perc múlva össze is áll a tészta.

Meleg helyre teszem pihenni, úgy hogy egy konyharuhával letakarom.

30 perc múlva kinyújtom egy ujjnyi vastag téglalap alakú formára. Megkenem a tetejét a pudinggal és leszórom a ribizlivel.

Óvatosan feltekerem és egy vékony, éles pengéjű késsel 1,5- 2 cm-es darabokra vágom.

Egy tepsi aljára kivajazott sütőpapírt teszek és erre helyezem a csigákat. Érdemes közöttük távolságot hagyni, mert még nőni fognak.

180 fokon légkeveréssel sütöm 15 percet.

Amikor készen van és kezd kihűlni, a langyos csigák tetejét megkenem a porcukros citromlével.
Nagyon szép fényes lesz tőle.

Forrás: www.chefkoch.de

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Anonymous says:

    SZia!<br /><br /><br />Elkészítettem és nagyon finom lett! <br />A vaníliás pudingba (kevergetés közben jött az ötlet :)) egy kis kókuszreszeléket tettem, a tésztába pedig egy kis fahéjat.<br />Köszi, hogy megosztottad ezt a receptet!<br /><br />Tekla

  2. Már mentettem is! Bár a ribizliszezonnak már vége 🙁

  3. 🙂 Biztosan nálatok is mindenki szeretni fogja.

  4. cucka says:

    ezt ma meg kell sütnöm… köszönöm! 🙂

  5. Ottis, Bianka: Köszönöm. Próbáljátok ki. 🙂


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!