A hétvégén vendégeim voltak. Számukra készítettem el ezt a nagyon egyszerű és finom levest. Főzés nélkül készül, csak egy botmixerre van szükségünk vagy egy turmixgépre és mehet is a hűtőszekrénybe.
Hozzávalók 4 személyre:
– 1 kg sárgadinnye
– 50 gramm sótlan, hámozott mandula
– 30 gramm friss gyömbér
– 125 ml tejszín vagy joghurt
– 1 zöldcitrom leve
– só, bors
Elkészítés:
A sárgadinnyéről levágjuk a héját és kikaparjuk a magját. A gyümölcsöt kockákra feldaraboljuk.
A mandulát egy serpenyőben zsiradék nélkül megpirítjuk.
A sárgadinnyét egy tálba tesszük, hozzáadjuk a mandulát, a reszelt gyömbért, a zöldcitrom levét és a tejszínt, majd botmixerrel simává törjük. Ha túl sűrűnek gondoljuk, akkor még tehetünk bele a dinnye levéből. A legvégén ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.
Díszíteni lehet friss mentalevéllel, mandula darabokkal, és a zöldcitrom héjával, esetleg reszelt gyömbérrel.
Forrás: www.chefkoch.de
Nagyon finom
Imádom a sárgadinnyét, levesnek is finom lehet.