Kávé és Csokoládé

Mandulás gyömbéres sárgadinnyeleves hidegen

A hétvégén vendégeim voltak. Számukra készítettem el ezt a nagyon egyszerű és finom levest. Főzés nélkül készül, csak egy botmixerre van szükségünk vagy egy turmixgépre és mehet is a hűtőszekrénybe.

Hozzávalók 4 személyre:

– 1 kg sárgadinnye
– 50 gramm sótlan, hámozott mandula
– 30 gramm friss gyömbér
– 125 ml tejszín vagy joghurt
– 1 zöldcitrom leve
– só, bors

Elkészítés:

A sárgadinnyéről levágjuk a héját és kikaparjuk a magját. A gyümölcsöt kockákra feldaraboljuk.

A mandulát egy serpenyőben zsiradék nélkül megpirítjuk.

A sárgadinnyét egy tálba tesszük, hozzáadjuk a mandulát, a reszelt gyömbért, a zöldcitrom levét és a tejszínt, majd botmixerrel simává törjük. Ha túl sűrűnek gondoljuk, akkor még tehetünk bele a dinnye levéből. A legvégén ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.

Díszíteni lehet friss mentalevéllel, mandula darabokkal, és a zöldcitrom héjával, esetleg reszelt gyömbérrel.

Forrás: www.chefkoch.de

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Kati says:

    Imádom a sárgadinnyét, levesnek is finom lehet.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!