Kávé és Csokoládé

Sárgabarackos grízhab – más nevén hadikrém

Ez a recept régi családi recept. A gyermekeim dédnagymamájának az édesanyja készítette gyakran. Hadikrémnek hívta, mert kevés és viszonylag olcsó hozzávaló szükséges az elkészítéséhez.

Hozzávalók:

– fél liter víz
– 2 púpos evőkanál gríz
– 2 púpos evőkanál cukor
– 1 citrom kifacsart leve
– 300- 350 ml savanykás lekvár
– 200 ml zsíros tejszín

Elkészítés:

A vizet, a cukrot és a grízt felfőzöm, közben időnként megkeverem. Mikor készen van hozzáadom a citromot és a lekvárt is, majd hagyom kihűlni. A lekvárt érdemes előtte botmixerrel összetörni. Mikor kihűlt kézi mixerrel habossá keverem. Poharakba adagolom és beteszem a hűtőbe.

A tejszínt felverem egy kevés cukorral, a krém tetejére kanalazom. Kakaóporral vagy gyümölccsel díszítem.

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Bianka says:

    Finom lehet és a neve nagyon találó abban az időben


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!