Az interneten nézelődve rábukkantam egy olasz nyelvű oldalon a következő címre Clafoutis padovai módra. Gondoltam elkészítem. Nagyon finom lett, de a kép nem az igazi, mert egy felfújt kürülbelül 15 mp alatt elkezd csökkeni miután kivettük a sütőből. Ennyi idő alatt jó képet készíteni szinte lehetetlen.
Hozzávalók:
– 1 kg kimagozott cseresznye
– 4 tojás
– 8 evőkanál cukor- szerintem ha ennél kevesebbet teszünk akkor is finom. Én ha megismételném a receptet, 6-ot tennék. 🙂
– 5 evőkanál liszt
– 1 citrom reszelt héja
– 250 ml tej
– 80 g vaj
– porcukor a tetejére- elhagyható
Elkészítés:
A sütőt előmelegítem 200 fokra, majd kivajazok egy tűzálló edényt.
A tojást és a cukrot fehéredésig keverem. Beleteszem a lisztet, a tejet, a vajat és a citromhéjat. Jól összekeverem. Legutoljára a cseresznyét is hozzáadom és mehet is a sütőbe. A tészta állaga híg palacsintaszerű kell legyen.
10 perc sütés után levesszük a hőmérsékletet 180 fokra és sütjük még 35 percet körülbelül. Érdemes figyelni rá, mikor szép a színe és magasra emelkedett akkor készen van. Rögtön tálaljuk. Díszítésül meg lehet szórni porcukorral.
Tipp: Nagyon látványos tud lenni pici tűzálló pohárkákban is. Én most gyümölcstortasütő formát használtam.