Cseresznyés clafoutis

Az interneten nézelődve rábukkantam egy olasz nyelvű oldalon a következő címre Clafoutis padovai módra. Gondoltam elkészítem. Nagyon finom lett, de a kép nem az igazi, mert egy felfújt kürülbelül 15 mp alatt elkezd csökkeni miután kivettük a sütőből. Ennyi idő alatt jó képet készíteni szinte lehetetlen.

Hozzávalók:

– 1 kg kimagozott cseresznye

– 4 tojás

– 8 evőkanál cukor- szerintem ha ennél kevesebbet teszünk akkor is finom. Én ha megismételném a receptet, 6-ot tennék. 🙂

– 5 evőkanál liszt

– 1 citrom reszelt héja

– 250 ml tej

– 80 g vaj

– porcukor a tetejére- elhagyható

Elkészítés:

A sütőt előmelegítem 200 fokra, majd kivajazok egy tűzálló edényt.

A tojást és a cukrot fehéredésig keverem. Beleteszem a lisztet, a tejet, a vajat és a citromhéjat. Jól összekeverem. Legutoljára a cseresznyét is hozzáadom és mehet is a sütőbe. A tészta állaga híg palacsintaszerű kell legyen.

10 perc sütés után levesszük a hőmérsékletet 180 fokra és sütjük még 35 percet körülbelül. Érdemes figyelni rá, mikor szép a színe és magasra emelkedett akkor készen van. Rögtön tálaljuk. Díszítésül meg lehet szórni porcukorral.

Tipp: Nagyon látványos tud lenni pici tűzálló pohárkákban is. Én most gyümölcstortasütő formát használtam.

Tovább a blogra »