Nem szeretnék más tollával ékeskedni, de annyira finom volt a leves és annyira jól sikerült róla a fotó, hogy mégis feltenném ide. Tehát a receptet Rita konyháján találtam. Tegnap kipróbáltam az eperlevest bodzával, ma pedig az alábbi receptet. Köszönöm Rita, mindkettő nagyon finom volt.
Rita levesén csak egy egészen kicsit változtattam. Nem főztem meg, minden nyersen került fogyasztásra, gondoltam így hasznosabb. Én méz helyett ezúttal nádcukrot használtam és nem tettem hozzá kukoricakeményítőt, tettem azonban vaníliát.
Hozzávalók 4 főre:
– 500 gramm eper
– 250 ml kókusztej
– 3 dl natúr joghurt- én 4 százalékos zsírtartalmú kecskejoghurtot használtam
– 2 dl tej
– nádcukor ízlés szerint- én apránként szórtam bele a cukrot és közben kóstoltam
– fél vaníliarúd
– kókuszreszelék a tetejére és eper
Az elkészítése nagyon egyszerű. Az epret megtisztítom, eltávolítom a csumáját, majd hozzáöntöm a kókusztejet és a tejet és botmixerrel simává töröm. Belekeverem a joghurtot és a cukrot is. Hozzáadom a fél rúd vanília kikapart belsejét. Beteszem a hűtőszekrénybe és hidegen tálalom.
Fantasztikus micsoda ízkombináció
Mi szeretjük, mondjuk most azért esett rá a választás, mert ez volt a hűtőben. 🙂
Nagyon jól néz ki. A kecskejoghurt nálam sajna szóba sem jöhetne, annak ellenére, hogy tisztában vagyok a jótékony hatásaival. Sajnos már a szaglószervem ellenkezik a társaságával 🙂