Nagyon szeretjük a spárgát. Az idén többször is ettünk. Mikor szezonja van eszünk spárgasalátát, spárgalevest, egyszerűen csak vajban párolva és akár rántottának is. Az alábbi recept életem egyik legjobb spárgasalátája, melyet az eper tesz igazán különlegessé. Előételként is fel lehet szolgálni.
Hozzávalók 2 személyre:
– 75 dkg spárga- fehér spárgát használtunk
– 20 dkg eper
– 10 dkg cukor
– só, bors
– 1 dl fehér balzsamecet
– 2 evőkanál olaj
– 15 dkg rukola
– friss bazsalikom – ha nincsen a száraz is jó ízt ad neki, csak akkor a salátaöntetbe szórjuk bele ízlés szerint
Elkészítés:
A spárgát előkészítjük és sós vízben körülbelül 15 percig főzzük. Az epret megtisztítjuk és négy darabra vágjuk.
Ezután a cukrot karamellizáljuk és kevergetés közben óvatosan hozzáadjuk a forró vizet és a forró ecetet. 5-7 percig főzzük. Megfűszerezzük sóval, borssal és az olajat is hozzáadjuk.
A spárgát lecsepegtetjük és egy tálba helyezzük az eperrel, a rukolával, és a friss bazsalikommal együtt. Ráöntjük a vinegrettet és 30 percet állni hagyjuk.
Tipp: tálaláskor lehet rá szórni fenyőmagot és frissen őrölt borsot is.
A recept a www.chefkoch.de oldalon található.
Aki segített hámozni. 🙂




Bianka, köszönöm, valóban finom.
Alíz, igen. 🙂 Elég ügyesen hámozta, csak egy gond volt. Nemcsak a szélét. Elvékonyodott a spárga. 🙂
Izgalmas, finom lehet
Ilyen ügyes segítséggel könnyű finomakat főzni. 🙂