Csokoládés meggyes sütemény rizsliszttel- gluténmentes

Ma gondoltam sütök a gyerekeknek egy finom süteményt. A fagyasztóban még találtam meggyet, gondoltam felhasználom, mert mindjárt itt az idei. Német oldalakat böngészve akadtam rá erre a receptre, a következő oldalon: www.chefkoch.de Alakítottam rajta a leglényegesebb ponton, mert én rizslisztet használtam, hogy gluténmentes legyen.

Hozzávalók 4 személyre:

– 125 gramm vaj

– 150 gramm nádcukor

– 150 gramm liszt

– 3 tojás

– késhegynyi szódabikarbóna

– 50 gramm olvasztott étcsokoládé

– 5 kocka étcsokoládé nagyobb darabokra vágva

– 250 gramm meggy

– esetleg porcukor a tetejére- én nem raktam

Elkészítés:

– Az étcsokoládét vízfürdőn felolvasztom. A vajat, a tojást és a cukrot habossá keverem, majd hozzáadom a megolvadt csokoládét is.

– A szódabikarbónával elkevert lisztet hozzáadom, majd belekeverem a feldarabolt csokoládét is.

– Egy kicsi tepsit kibélelek sütőpapírral és megkenem vajjal. Egyenletesen eloszlatom benne a masszát, majd rászórom a meggyet. 180 fokon sütöm körülbelül 20- 25 percet.

Remélem nektek is ízlik!

Tovább a blogra »