Ma gondoltam sütök a gyerekeknek egy finom süteményt. A fagyasztóban még találtam meggyet, gondoltam felhasználom, mert mindjárt itt az idei. Német oldalakat böngészve akadtam rá erre a receptre, a következő oldalon: www.chefkoch.de Alakítottam rajta a leglényegesebb ponton, mert én rizslisztet használtam, hogy gluténmentes legyen.
Hozzávalók 4 személyre:
– 125 gramm vaj
– 150 gramm nádcukor
– 150 gramm liszt
– 3 tojás
– késhegynyi szódabikarbóna
– 50 gramm olvasztott étcsokoládé
– 5 kocka étcsokoládé nagyobb darabokra vágva
– 250 gramm meggy
– esetleg porcukor a tetejére- én nem raktam
Elkészítés:
– Az étcsokoládét vízfürdőn felolvasztom. A vajat, a tojást és a cukrot habossá keverem, majd hozzáadom a megolvadt csokoládét is.
– A szódabikarbónával elkevert lisztet hozzáadom, majd belekeverem a feldarabolt csokoládét is.
– Egy kicsi tepsit kibélelek sütőpapírral és megkenem vajjal. Egyenletesen eloszlatom benne a masszát, majd rászórom a meggyet. 180 fokon sütöm körülbelül 20- 25 percet.
Remélem nektek is ízlik!