Kávé és Csokoládé

Tejfölös pogácsa

Ezt a pogácsát nem én készítettem, hanem a gyermekeim dédnagymamája. Nagyon finom lett, 1 órán belül elfogyott az összes. Gondoltam megosztom veletek ezt a receptet. Nem tudom van e hasonló a neten, nem jártam utána, biztosan. Mindenesetre így készült ez a pogácsa.

Hozzávalók:

– 500 gramm liszt
– 250 gramm vaj
– 2 tojássárgája
– 30 gramm élesztő
– 2 dl tejföl
– 1 dl tej
– só
– 10 gramm cukor

Elkészítés:

Az élesztőt langyos tejben a cukorral felfuttatjuk. A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk az élesztőt és a többi hozzávalót. Gyenge rétestészta keménységű tésztát kapunk, amit fél óráig pihentetünk. Ezután egy munkalapot belisztezünk, kinyújtjuk a tésztát és összehajtogatjuk. Fentről le a közepéig, majd az alját felfelé, ezután balról jobbra. 20 percig újra pihentetjük, majd kétszer megismételjük a műveletet. Ezután pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk a tésztát és még 10 percig pihentetjük. Megszórhatjuk köménymaggal és piros paprikával.
200 fokon aranybarnára sütjük.

Sütés előtt.

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Kati! Köszönöm szépen! Réka! Ezzel én is így vagyok. 🙂

  2. GasztroRéka says:

    Örülnék ha dédnagymama koromban én is így tudnék sütni. Nagyon gusztusos és jó színe van!


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!