Miközben megsütöttem a tejcsokoládés szeletet, készítettem egy hasonlót gluténmentes változatban is.
Hozzávalók:
– 100 gramm csokoládé
– fél csésze vaj
– háromnegyed csésze rizsliszt
– 2 tojás
– egy kevés szódabikarbóna
– egy csipet só
– egy teás kanál bourbon vaníliás cukor
– 3 evőkanál nádcukor vagy nyírfacukor
A hozzávalókkal kapcsolatban elmondanám, hogy vegyítettem a húsvéti maradék tejcsokoládét a jó minőségű étcsokoládéval. A méréshez 3 dl-es csészét használtam. Ha szeretnénk hogy finomabb legyen a sütemény a rizslisztet lehet fele fele arányban keverni őrölt mandulával. Sajnos nekem éppen nem volt itthon. Az eredeti recept rengeteg cukrot tesz bele, viszont én tejcsokoládét is használtam, emiatt megváltoztattam az arányokat. Eredetileg egy csésze cukor van benne, ebben pedig csak három evőkanál. Valójában nem szeretem a túl édes émelyítő desszerteket. Így ez tökéletes volt.
Elkészítés:
Vízfürdőn megolvasztom a csokoládét, majd belekeverem a vajat. A tojásokat összekeverem a cukorral, majd hozzáadom a csokoládéhoz. A szódabikarbónás lisztet rászitálom és kézi mixerrel egyenletessé keverem.
Egy tepsit kibélelek sütőpapírral és megvajazom, majd egyenletesen beleteszem a krémet. 180 fokon sül 25 – 30 percet. Érdemes tűpróbával ellenőrizni.
A tetejére reszeltem fehércsokoládét.
Inspiráció:
http://glutenfreegoddess.blogspot.com
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: