Húsvét Aradon

Már több éve hagyomány nálunk, hogy a Húsvétot Aradon töltjük, most sem történt másképpen. Vasárnap reggel volt tojáskeresés az udvarban, majd a reggeli után a templomba mentünk. Ezután következett az ünnepi ebéd. Az ételek a következők voltak: vajban párolt spárga, tárkonyos bárányleves, szalontüdő bárány belsőségekből zsemlegombóccal, birkapörkölt, bárány sült, és vegyes sütemények. Minden nagyon finom volt. Én az idén Húsvétra készítettem két kuglófot és ananászos tojáslikör mousse-t. Volt még spárgakrémleves és indiai húsos currys étel is, amelynek sajnos elfelejtettem a nevét, pedig nagyon finom volt.

Hétfőn a kisfiam a család férfitagjaival locsolni ment, mi pedig vártuk a locsolókat, akik jöttek is szép számmal, harmincnál is többen.

Sikerült néhány bort is megkóstolni. Ezek közül kiemelném a Gál Tibor Glória nevű borát.

Tovább a blogra »