Kávé és Csokoládé

Mazsolás kakaókrémmel töltött kuglóf

Bevallom őszintén, hogy most sütöttem életemben először kuglófot. A fotón látszik is az egyetlen hibája, hogy picit a formába tapadt és megsérült, de emellett az állaga és az íze tökéletes volt. A sikeren felbuzdulva éppen kel a következő kuglóf csak ez kakaós kuglóf, nem töltött. Holnap elutazunk Aradra Húsvétot ünnepelni, gondoltam meglepetés lesz a két kuglófom.

Hozzávalók:

Tészta:
– 500 gr liszt
– 20 gr élesztő
– 70 gr vaj
– 220 ml langyos tej
– 1 tojás
– 2 tojás sárgája
– 70 gr porcukor- én nyírfacukrot használtam
– fél teáskanál só
– 1 citrom reszelt héja

Töltelék:
– 60 gr mazsola
– nádcukor
– kakaópor
– 80 gr vaj
– pár csepp tej

Elkészítés:

A lisztet leszitálom egy tálba és elkeverem benne az élesztőt. A közepébe egy mélyedésbe beleteszem a hozzávalókat a fenti sorrendben. A mixer csavaros részével addig dagasztom, míg sima nem lesz.

Meleg helyre teszem, letakarom konyharuhával és körülbelül 1 óra alatt a duplájára kelesztem.

Közben egy kuglófformát kivajazok és megszórom nádcukorral. Míg kel a tészta elkészítem a tölteléket is. A kakaóport összekeverem cukorral. Ide szándékosan nem írtam mértéket, mert szerintem ízlés szerint érdemes. Ezután a cukros kakaót összekeverem a vajjal és a mazsolával. Ha szükséges önthetünk hozzá pár csepp tejet.

Mikor megkelt a tészta egy ujjnyira nyújtjuk és megkenjük a kakaókrémmel. A tészta eléggé lágy, nagyon nehéz dolgozni vele, nekem többször kellett liszteznem a kezemet és a tésztát. Amikor felvittük rá a krémet, akkor feltekerjük és egy gyors mozdulattal a formába rakjuk.

A formában békén hagyjuk 20 percre, majd 160 fokon légkeveréses sütőben 50- 60 percig sütjük.

Mielőtt kivessük a formából várjuk meg míg kihűl, akkor valószínű nem sérül, mint ahogy nálam történt.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!