Tojáslikőr mousse

Alíz játékra hívott engem, melynek lényege, hogy ajánljak a blogomról Húsvétra ételeket. Ennek ürügyén készült a mai desszert, mely mindenki tetszését elnyerte itthon. Az ötlet innen.

Szerintem ez egy csodálatos húsvéti desszert, mely korábban is elkészíthető, az ünnepi ebéden már csak a hűtőből kell kivenni.

Szinte mindent betartottam annyi különbséggel, hogy nádcukrot használtam és házi jó erős tojáslikőrt.

Hozzávalók:

– 200 ml tejszín

– 2 lap zselatin

– 3 evőkanál nádcukor

– 10 evőkanál tojáslikőr

– 2 tojás

– 1 teás kanál vaníliás cukor vagy egy vanília rúd kikapart belseje

– tetszés szerinti gyümölcs a tetejére

Elkészítés:

A lapzselatinokat hideg vízben áztatjuk. A tejszínt felverjük, a tojásokat pedig habossá keverjük a cukorral. Ezután a tojásokat vízfürdőre tesszük és folyamatosan keverjük. Amikor besűrüsödik, akkor van kész. Amíg meleg belekeverjük a kinyomkodott zselatint, majd hagyjuk hűlni. Amikor kihűlt hozzáadjuk a tejszínt és a tojáslikőrt, majd a hűtőbe tesszük néhány órára. Hidegen tálaljuk gyümölccsel megszórva.

Amit még ajánlok:

Nanterre-i briós

Tovább a blogra »