Egy jó ideje nem eszünk pangasiust. Gondolom sokan tudjátok, hogy miért nem, de azért nem árt írni róla pár sort. Szerettem a pangasiust, mert könnyű volt vele a gyerekeket etetni, hiszen garantáltan szálkamentes volt. Azonban gyakran igaz, ha valami nagyon elterjed a boltokban, ráadásul olcsó is, akkor valami baj van vele. A pangasius Délkelet- Ázsiából származó harcsaféle. A Mekong folyó a fő tenyésztési helye, amely borzalmasan szennyezett, azt mondják földünk legszennyezettebb folyója. A másik probléma pedig az, hogy mivel etetik. Mindenféle hulladékkal. Semmi természetes nincs ebben a halban. Állítólag emellett még hormonkezelik is, hogy nagyobbra nőjjön és jobban szaporodjon. Ez mind nagyon ijesztő volt számomra, ezért nem eszünk többet pangasiust.
Szerencsére van a közelünkben egy üzlet, ahol élő halakat árulnak, ráadásul ismerős is van, aki szól mikor érkezik friss hal, így garantáltan friss halat eszünk. A héten ettem durbincsot, lazacot és pisztrángot. A múlt héten pontyot, mely szintén élve frissen érkezett a boltba.
Ázsiai pisztráng
Hozzávalók 2 személyre:
– 2 db. pisztráng
– 25 g friss gyömbér
– 2 cikk fokhagyma
– friss chilipaprika ízlés szerinti mennyiség
– 4 evőkanál szójaszósz
– 1 evőkanál szezámolaj
– 200 g piros kaliforniai paprika
– 1 db. újhagyma
A gyömbért és a fokhagymát meghámozzuk és apró darabokra vágjuk. Az újhagymát és a chilit szintén feldaraboljuk. Egy tálban összekeverjük a szójaszószt a szezámolajjal és beletesszük az imént felsorolt zöldségeket. A pisztrángokat konyhakész állapotban egy tálcára tesszük és ráöntjük a szójaszószos zöldséges öntetet, majd a hűtőben hagyjuk minimum fél óráig.
A paprikákat feldaraboljuk és egy tepsi aljába rakjuk. Ezután a pisztrángokat ráhelyezzük és 220 fokon körülbelül fél óra alatt készre sütjük.
Egész jól néz ki, megkóstolnám. 🙂 Hasznos játékra hívlak, nézz be hozzám!