Chilis gyömbéres csokoládétorta

Születésnapi tortát sütök éppen, mindenképpen csokoládésat akartam. Egy osztrák oldalon bukkantam rá az alábbi receptre. Keveset változtattam rajta, a végén a biztonság kedvéért még belekevertem egy kis chiliport. Ezen kívül pedig a tésztájába kerülő cukrot majdnem a felére csökkentettem.

Hozzávalók:

– 130 g liszt

– 150 g magas kakaótartalmú chilis csokoládé

– 6 tojás szétválasztva

– 40 g porcukor

– 130 g vaj

– 1 csomag vaníliáscukor

– 1 ek reszelt gyömbér

– 100 g nádcukor

– 100 g forró sárgabaracklekvár botmixerrel simává dolgozva

Elkészítés:

– A sütőt 200 fokra előmelegítjük. Egy tortaformát kibélelünk sütőpapírral és kikenjük vajjal, majd megszórjuk liszttel.

– A csokoládét apró darabokra törjük és gőzfürdőn megolvasztjuk.

– A vajat és a porcukrot egy csipet sóval és gyömbérrel habosra keverjük.

– Hozzáadjuk egyenként a tojássárgákat, majd belekeverjük a csokoládét.

– A tojásfehérjéket a nádcukorral felverjük, majd óvatosan belekeverjük a csokoládémasszába.

– Végül a lisztet beleszitáljuk és megkeverjük.

– A masszát a formába öntjük, kiegyenlítjük a tetejét, majd sütjük 45 percen keresztül.

– Amikor kihűlt kivesszük a formából és egy hosszú recés késsel félbe vágjuk. Ha szükséges a tetejét is levágjuk, hogy sima legyen. A közepét megkenjük a forró baracklekvárral, az oldalakat szintén.

A bevonó recept Varga Gábortól származik. Megtekinthető: itt.

A bevonóba is kevertem egy kevés chilit.

Tovább a blogra »