Kávé és Csokoládé

Chilis gyömbéres csokoládétorta

Születésnapi tortát sütök éppen, mindenképpen csokoládésat akartam. Egy osztrák oldalon bukkantam rá az alábbi receptre. Keveset változtattam rajta, a végén a biztonság kedvéért még belekevertem egy kis chiliport. Ezen kívül pedig a tésztájába kerülő cukrot majdnem a felére csökkentettem.

Hozzávalók:

– 130 g liszt
– 150 g magas kakaótartalmú chilis csokoládé
– 6 tojás szétválasztva
– 40 g porcukor
– 130 g vaj
– 1 csomag vaníliáscukor
– 1 ek reszelt gyömbér
– 100 g nádcukor
– 100 g forró sárgabaracklekvár botmixerrel simává dolgozva

Elkészítés:

– A sütőt 200 fokra előmelegítjük. Egy tortaformát kibélelünk sütőpapírral és kikenjük vajjal, majd megszórjuk liszttel.

– A csokoládét apró darabokra törjük és gőzfürdőn megolvasztjuk.

– A vajat és a porcukrot egy csipet sóval és gyömbérrel habosra keverjük.

– Hozzáadjuk egyenként a tojássárgákat, majd belekeverjük a csokoládét.

– A tojásfehérjéket a nádcukorral felverjük, majd óvatosan belekeverjük a csokoládémasszába.

– Végül a lisztet beleszitáljuk és megkeverjük.

– A masszát a formába öntjük, kiegyenlítjük a tetejét, majd sütjük 45 percen keresztül.

– Amikor kihűlt kivesszük a formából és egy hosszú recés késsel félbe vágjuk. Ha szükséges a tetejét is levágjuk, hogy sima legyen. A közepét megkenjük a forró baracklekvárral, az oldalakat szintén.

A bevonó recept Varga Gábortól származik. Megtekinthető: itt.
A bevonóba is kevertem egy kevés chilit.

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Nem, nem. 🙂 Ő nyáron ünnepel és még 40 alatt van. 🙂 Zsolté.

  2. Gál Edith says:

    Nagyon boldog születésnapot az ünnepeltnek! :)<br />Nagyon szép és finom lehet a torta!!


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!