Könnyű desszert: Mangós joghurtkrém

Nemrégen készítettem ezt a viszonylag kalóriaszegény, mégis nagyon finom desszertet. Ha nem annyira fontos, hogy mennyire hízlal, akkor még hozzátehetünk kókusztejet, mandulát és amaretti kekszet is, de el is hagyható. A kókusztej kalóriatartalma körülbelül a tejszínnel megegyező. Én most a kalóriadúsabb verziót szeretném ismertetni.

Hozzávalók:

– 2 db érett mangó

– 1 db zöldcitrom leve

– 300 g natúr joghurt

– ízlés szerint méz és amaretti keksz

– mandula a tetejére, de keverhetünk a krémbe is belőle

– 2 ek kókusztej, ez is elhagyható

A joghurtot egy vékony szövésű anyagba tesszük és néhány órán át lecsöpögtetjük, így nagyon sűrű, kellemes krémet kapunk.

A mangót feldaraboljuk és turmixgépbe tesszük. Hozzákeverjük a zöldcitrom levét, majd a joghurtot is. A végén pedig a darabosra tört mandulát, a kókusztejet és ízlés szerint mézzel édesíthetjük.

Egy szép koktélos pohár aljába teszem az összetört amaretti kekszet, majd ráöntöm a mangós joghurtkrémet. Mandulával és a zöldcitrom héjával díszítjük. Hidegen tálaljuk.

Tovább a blogra »