Nemrégen készítettem ezt a viszonylag kalóriaszegény, mégis nagyon finom desszertet. Ha nem annyira fontos, hogy mennyire hízlal, akkor még hozzátehetünk kókusztejet, mandulát és amaretti kekszet is, de el is hagyható. A kókusztej kalóriatartalma körülbelül a tejszínnel megegyező. Én most a kalóriadúsabb verziót szeretném ismertetni.
Hozzávalók:
– 2 db érett mangó
– 1 db zöldcitrom leve
– 300 g natúr joghurt
– ízlés szerint méz és amaretti keksz
– mandula a tetejére, de keverhetünk a krémbe is belőle
– 2 ek kókusztej, ez is elhagyható
A joghurtot egy vékony szövésű anyagba tesszük és néhány órán át lecsöpögtetjük, így nagyon sűrű, kellemes krémet kapunk.
A mangót feldaraboljuk és turmixgépbe tesszük. Hozzákeverjük a zöldcitrom levét, majd a joghurtot is. A végén pedig a darabosra tört mandulát, a kókusztejet és ízlés szerint mézzel édesíthetjük.
Egy szép koktélos pohár aljába teszem az összetört amaretti kekszet, majd ráöntöm a mangós joghurtkrémet. Mandulával és a zöldcitrom héjával díszítjük. Hidegen tálaljuk.
Köszönöm szépen, mindjárt megnézem. 🙂
Nagyon remek a blogod kukkants be hozzám, szeretnélek meginvitálni az "egy jó szó" játékba.
Ez a desszert biztosan nagyon finom és nagyon guszta, csak úgy eteti magát.