VKF 41 – Sült gyümölcsök mézes borsos öntettel

Azzal kezdeném, hogy a receptet nem én találtam ki. Az eredeti recept a 101 csábító desszert- Kipróbált és bevált receptek c. kötetben található, annyi különbséggel, hogy teljesen más gyümölcsöket használ.

A 41. forduló háziasszonya a Mézes finomságok című blog tulajdonosa, a téma pedig a méz volt.

Hozzávalók:

– 3 db banán

– 3 db kisebb birsalma

– 1 db alma

– 4 ek méz

– 3 babérlevél

– frissen őrölt bors

– 4 db csillagánizs mag

– őrölt fahéj ízlés szerint

– 1 vaníliarúd kikapart belseje

– 3 db narancs kifacsart leve és héja

– vaj a tál kikenéséhez

Először meglepődtem, hogy fekete bors is kell a gyümölcsökre, de nem bántam meg, hogy nem hagytam ki. Csodálatos élmény volt számomra ez az étel. Miközben sült fantasztikus illat járta át az egész konyhát. Az íze emlékeztet a forralt borra, a gyümölcs pedig kellemesen csípős volt.

Elkészítés:

Az almát és a birsalmát megmossuk, meghámozzuk és feldaraboljuk. A banánt karikákra vágjuk.

Egy jénait kivajazunk és belerakjuk a gyümölcsöket.

Ezután már csak az öntet van hátra. A mézet összekeverem a narancslével, a fahéjjal, a vaníliarúd belsejével és a csillagánizs magokkal, majd ráöntöm a gyümölcsre. Ezután beleteszem a babérleveleket és bátran megszórom frissen őrölt borssal.

180 fokon sütöm 15 percig és melegen tálalom.

Tovább a blogra »