Kávé és Csokoládé

Paradicsomos Pak Choy parmezánnal

Nemrégen fedeztem fel a Pak Choy nevű zöldséget. Európában kevéssé ismert, leginkább Kínában és Japánban terjedt el. Nevezik még Magyarországon pakcsojnak és bordás kelnek is. Sajnos nem fotóztam le nyers állapotában, de gondolom többen láttátok már nagyobb üzletekben. Elkészíthetjük levesnek, köretnek, salátának is. Most a sütőben sütöttük meg zöldségekkel és rizzsel tálaltuk.

Hozzávalók 4 főre:

– 2 Pak Choy
– 1 hagyma
– 1 fokhagyma
– 2-3 paradicsom
– só, fehér bors
– parmezán vagy grana padano
– vaj vagy olívaolaj
– 200 g rizs
– só
– friss petrezselyem

Elkészítése:

A Pak Choyt megmossuk és feldaraboljuk. A hagymát és a fokhagymát megpucoljuk és pici darabokra vágjuk.

Olívaolajat vagy vajat a serpenyőbe tesszük és a hagymát és a fokhagymát egy keveset pároljuk, majd hozzáadjuk a zöldséget is. Sózzuk borsozzuk, majd pár perc után levesszük a tűzről.

A paradicsomot megmossuk, majd karikákra vágjuk.

Egy tűzálló tálat kivajazunk vékonyan, majd belerakjuk a zöldséget. A tetejére helyezzük a paradicsomkarikákat, majd vastagon reszelünk rá parmezánt.

Előmelegített sütőben 200 fokon sütjük, míg a sajtnak szép színe nem lesz.

Közben megfőzzük a rizst, a legfinomabb ha csirkealaplével készítjük, de egyszerűen vízzel is megteszi. Miután kész összekeverjük friss apróra vágott petrezselyemmel.
Tulajdonképpen a rizs el is hagyható, attól függ ki mivel tálalja fel a Pak Choyt.

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Rita! Nekem nagyon ízlett, ma is ezt ebédeltem. <br />Réka! A világos része, akár a káposzta, a zöld része, mint egy saláta, de finom nincsen kesernyés íze. Majd ha ettél te is mondd el mit gondolsz. Szerintem finom.

  2. GasztroRéka says:

    Bevallom én nem ismertem ezt a zöldséget! Megnéztem a keresőben a fényképét.<br />Kifogom próbálni.<br />Mihez hasonlít az íze?

  3. Mrita says:

    Anita ez nagyon finom lehet, nagyon gusztusos és klassz a kép.<br />Üdv. Mrita


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!