Diós- krémes- kakaós

Ma készítettem ezt a nagyon finom és szép gluténmentes süteményt. Én barna rizslisztet használtam a tésztájához, ez elég könnyen beszerezhető és egészségesebb is a fehér lisztnél.

Ezt a receptet egy régi családi szakácskönyvben találtam.

Hozzávalók:

A tésztához:

– 6 tojásfehérje

– 6 tojássárgája

– 140 gr darált dió

– 100 gr nádcukor

– 2 evőkanál rizsliszt

– kevés sütőpor

A krémhez:

– 250 gr vaj

– 130 gr porcukor

– 1 tojás

– 100 gr darált dió

– 3 evőkanál erős kávé- ha gyerekeknek is készítjük, akkor kihagyható

A bevonóhoz:

– 100 gr porcukor

– 2 evőkanál forró víz

– 1 púpos evőkanál kakaó

– 1 kanál olaj

Elkészítés:

A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, a végén pedig belekeverjük a cukrot. Ezután hozzáadjuk egyenként a tojások sárgáját majd a diót. A legvégén a két evőkanálnyi rizslisztet, melybe belekeverünk egy pici sütőport. Egy sütőpapírral kibélelt tepsiben 180 fokon fél órát sütjük. Érdemes ki is vajazni a papírt.

A krém nagyon gyorsan elkészül. A vajat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tojást és a diót. Addig keverjük, míg egynemű nem lesz. Hozzátehetünk egy kevés kávét is. Ezután egyenletesen megkenjük vele a tésztát és hideg helyre tesszük, hogy a krém megkeményedjen.

Amikor jó a krémünk, akkor elkészítjük a glazúrt is. A kakaót összekeverjük a porcukorral, a 2 evőkanál forró vízzel és az olajjal. Egyenletesen felvisszük a krémre és megint hidegre tesszük egy fél órára.

Tovább a blogra »