Kávé és Csokoládé

Diós- krémes- kakaós

Ma készítettem ezt a nagyon finom és szép gluténmentes süteményt. Én barna rizslisztet használtam a tésztájához, ez elég könnyen beszerezhető és egészségesebb is a fehér lisztnél.
Ezt a receptet egy régi családi szakácskönyvben találtam.

Hozzávalók:

A tésztához:

– 6 tojásfehérje
– 6 tojássárgája
– 140 gr darált dió
– 100 gr nádcukor
– 2 evőkanál rizsliszt
– kevés sütőpor

A krémhez:

– 250 gr vaj
– 130 gr porcukor
– 1 tojás
– 100 gr darált dió
– 3 evőkanál erős kávé- ha gyerekeknek is készítjük, akkor kihagyható

A bevonóhoz:

– 100 gr porcukor
– 2 evőkanál forró víz
– 1 púpos evőkanál kakaó
– 1 kanál olaj

Elkészítés:

A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, a végén pedig belekeverjük a cukrot. Ezután hozzáadjuk egyenként a tojások sárgáját majd a diót. A legvégén a két evőkanálnyi rizslisztet, melybe belekeverünk egy pici sütőport. Egy sütőpapírral kibélelt tepsiben 180 fokon fél órát sütjük. Érdemes ki is vajazni a papírt.

A krém nagyon gyorsan elkészül. A vajat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tojást és a diót. Addig keverjük, míg egynemű nem lesz. Hozzátehetünk egy kevés kávét is. Ezután egyenletesen megkenjük vele a tésztát és hideg helyre tesszük, hogy a krém megkeményedjen.

Amikor jó a krémünk, akkor elkészítjük a glazúrt is. A kakaót összekeverjük a porcukorral, a 2 evőkanál forró vízzel és az olajjal. Egyenletesen felvisszük a krémre és megint hidegre tesszük egy fél órára.

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Sajnos elfelejtettem, de közepes méretűben vagy kicsiben süthettem, mert inkább azpkat használom. A képen magasabbnak látszik, mint amilyen volt.

  2. Pilchard says:

    Anita,mekkora tepsiben sütötted ezt meg?Mert a kép alapján nagyon jó magas lett.

  3. Köszönöm szépen mindenkinek! Tulajdonképpen négyszögletű tepsiben sütöttem és karikákat szaggattunk ki, hogy ilyen szép legyen. 🙂

  4. Gál Edith says:

    Hű, de nagyon jól néz ki!!!<br />Nagyon tetszik nekem is!!!

  5. Nagyon tetszik az a süti, szép a színe, formája, az arányai. Ezek után biztos nagyon finom is!


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!