A helyzet az, hogy nem könnyű érett, friss papaya-hoz jutni, de azért nagy üzletekben időnként fellelhető. Nagyon ízletes és különleges ez a saláta és nem utolsósorban nagyon egészséges is.
Fel lehet szolgálni pirítós kenyérrel is, bár mi kenyér nélkül ettük.
Hozzávalók 4 személyre:
1 avokádó
1 papaya
1 csokor rukkola
fél csokor friss korianderzöld
1 gerezd fokhagyma
chili paprika ízlés szerint
30 g friss gyömbér
fél narancs
1 evőkanál zöldcitrom lé
Elkészítés:
Az avokádót és a papayát meghámozzuk, félbe vágjuk, kimagozzuk és felkockázzuk. A fél narancsnak a levét és egy evőkanál zöldcitromlevet ráöntjük a papayára és az avokádóra.
A fokhagymát és a gyömbért picike darabokra vágjuk. A chilipaprikát kimagozzuk és szintén feldaraboljuk. Ezután a gyömbért, a fokhagymát és a chilit hozzátesszük a salátánkhoz. A végén hozzákeverjük a korianderleveleket és a rukkolát. Rögtön tálalhatjuk.
Ez az étel lehet előétel is. Nagyon gyorsan elkészül, körülbelül 20 percre van szükségünk az elkészítéséhez.
Finom lehet!