A napokban nem sok mindent készítettem a konyhában, leszámítva a gyerekek ételeit (azokat meg többnyire meg sem ették), mert mindhárom gyermek beteg volt, így kevesebb idő maradt a főzésre. Lassan szerencsére mindenki egészséges.
Ezúttal ismét egzotikus ételt főztem, mert egyre jobban érdekel a távoli keleti konyha.
Ez a leves eléggé kalóriadús, de nem muszáj az összes kókusztejet beletenni, legfeljebb egy kicsit más lesz az íze és az állaga. (100 ml kókusztejben majdnem 200 kalória van.)
Ezt a receptet egy német oldalon találtam. Vannak receptek, amelyekből csak ihletet nyerek, de vannak olyanok is, amelyek annyira tetszenek, hogy nem változtatok rajtuk. Ez egy ilyen volt, melyen nem változtattam semmit.
Hozzávalók:
– 1 kínai kel
– 1 nagyobb darab hagyma
– 2 gerezd fokhagyma
– 1 nagyobb répa
– 1 darab csirkemell
– 1 ek curry
– 400 ml kókusztej
– csípős currykrém tálaláskor, de elhagyható. Én tettem bele, mert nagyon szeretem.
– 600 ml csirkeleves
– só, olaj
Elkészítés:
A hagymát, fokhagymát, répát megpucolom és darabokra vágom. A kínai kelt megmossuk és szintén feldaraboljuk. Én főztem egy csirkelevest és annak a levét használtam fel és abból vettem ki a húst is. Persze lehet friss húst hozzáadni, vagy a fagyasztóból elővenni alaplét, ki hogy szokta. A leveskockát nem javaslom, pláne ahol gyerekek is vannak, mert nagyon egészségtelen.
Egy kevés olívaolajon a hagymát és a fokhagymát üvegesre párolom. Közben hozzáadom a répát is és a friss húst, amennyiben azt használunk. Megszórom bátran curryvel.
Mikor ezzel készen vagyunk, akkor felöntjük a csirkelével és főzzük amíg a répa meg nem puhul.
Az utolsó 10 percben hozzátesszük a kínai kelt is és belefőzzük a levesbe. Én a kész főtt húst ekkor tettem bele, mert nem akartam szétfőzni. A legvégén belekeverjük a kókusztejet is és készen is van.
Nagyon ízletes, különleges leves. Én tálaláskor tettem bele egy kávés kanál csípős currykrémet. Ez beszerezhető különböző delikátesz boltokban, nagy áruházakban még soha nem láttam.
A leves nem annyira látványos, de nagyon finom. A másik előnye, hogy nagyon gyorsan elkészül.
Cafe Cinnamon! Köszönöm szépen, meg fogom nézni!:)
Vannak nagyon jó kis ázsiai levesek, amikbe nem kell kókusztej. Azt hiszem, már tettem fel én is együkét ilyen (főleg japán, v. ázsiai fúziós) levest és még fogok is, csak a baj az, hogy én nem tudok levest fotózni!
Engem? Igen! 🙂 Köszönöm!
Én is nagyon szeretem a currys leveseket! Kérlek nézz be hozzám, vár egy kis díj!