Kávé és Csokoládé

Petrezselyemgyökérleves körtével

A vasárnapi ünnepi ebéd második fogása ez a zseniális leves volt. Nemcsak a felnőtteknek, hanem a gyerekeknek is nagyon ízlett. Egészséges és egyszerű elkészíteni, körülbelül 45 perc szükséges hozzá.

Hozzávalók 6 személyre:

– 300 gramm petrezselyemgyökér
– 1 nagyobb darab hagyma
– 250 gramm burgonya
– 50 ml fehérbor
– só, bors
– szerecsendió
– 1 csokor petrezselyemzöld
– friss kakukkfű
– 4 db. körte
– 3 ek citromlé
– fél tk cukor
– 250 ml tejszín
– 500 ml víz
– a tetejére frissen őrölt piros bors és kakukkfű
– pirított sonkakockák a tetejére

Elkészítése:

1. A hagymát, a burgonyát és a petrezselyemgyökeret meghámozzuk és feldaraboljuk. Egy edényben kevés olajjal megpároljuk a zöldségeket. Hozzáadjuk a fehérbort.

2. A 250 ml tejszínt 500 ml vízzel összekeverem és felforralom. Miután ezzel készen vagyunk hozzáadjuk a levesünkhöz.

3. Közben a szalonnát zsiradék nélkül egy teflonos serpenyőben megpirítjuk és egy papírra tesszük, hogy lecsöpögjön.

4. A petrezselymet megmossuk, majd hagyjuk lecsöpögni, ezután durvára vágjuk.

5. A körtét megmossuk, meghámozzuk, kivágjuk a magját és felszeleteljük. Egy edényben összekeverjük a 2 evőkanál citromlevet, a cukrot, a kakukkfüvet és a két evőkanál vizet. Ezután beletesszük a körteszeleteket.

6. A levest egy botmixerrel pürésítjük. Ha szükséges még sózzuk és hozzáadunk 1 evőkanál citromlevet is. A zöldpetrezselymet vagy hozzáadjuk a leveshez és szintén beletörjük, vagy egy kevés folyadékkal együtt összepürésítjük és tálaláskor a leves tetejére tesszük. Mi az utóbbit tettük.

7. A levest melegen tálaljuk. A tetejére helyezzük óvatosan a körtéket és a pirított szalonnát, majd megszórjuk frissen őrölt piros borssal és friss kakukkfűvel díszítjük.

A bor, amelyet a leveshez töltöttünk: Konyári Loliense 2009, Balatonlelle.
Savignon Blanc, Olaszrizling és Chardonnay házasításából született a bor.
Tavasszal kerül palackozásra a szüret utáni évben. Gyümölcsös illatú üde bor.
Szerintem a körtés leves tökéletes kísérője.

A leves vegetáriánus változata. Szalonna nélkül.

A receptet a www.essen-und-trinken.de oldalon találtuk.

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. anika says:

    Köszönöm szépen! Valóban finom volt. 🙂

  2. Gál Edith says:

    Különleges, de minden bizonnyal nagyon finom étel lehet!!!


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!