Kínai spárgasaláta

Vasárnap két születésnapot ünnepeltünk. Az előétel ez a remek spárgasaláta volt. Az ételt nem én készítettem, csak az ötlet volt az enyém. Az én feladatom a desszert megvalósítása volt, mely 3 elemből állt, így az elkészítése eléggé elhúzódott. (A recept később kerül a blogra.)

Hozzávalók 4 személyre:

– 500 gramm zöldspárga

– 20 gramm szárított fafülgomba

– 2 ek friss snidling

– 1 kisebb darab friss gyömbér

– 150 ml zöldségleves

– 1 ek szójaszósz

– 2 ek szezámmag

– 1 tk szezámolaj

– 2 ek rizs- vagy almaecet

Elkészítés:

A spárgát 3 cm-es darabokra vágjuk, a fafülgombát pedig beáztatjuk meleg vízbe.

Egy wokban vagy egy teflonos serpenyőben olajat forrósítunk, majd közepes lángon megpároljuk a spárgát. Ezután hozzáadjuk a felvagdalt gyömbért és a fafülgombát és együtt pároljuk tovább. A vége felé hozzáöntjük a zöldséglevest is. Mikor elkészült a zöldségeket egy tálba tesszük.

A dresszinghez valókat jól összekeverjük és a még meleg spárgára öntjük. 30 percig pihentetjük, hogy jól átjárja a spárgát az öntet. A végén megszórjuk a szezámmaggal és a friss összevágott snidlinggel. Hidegen és melegen is felszolgálható kinek hogyan tetszik.

A bor, amelyet ittunk hozzá: Konyári Chardonnay 2009 Balatonlelle

A receptet a www.kochmeister.com oldalon találtam.

Tovább a blogra »