Kókuszos keksz- gluténmentes

A napokban a kezembe került Magyar Elek: Az ínyesmester szakácskönyve c. kötete. Nagyon szeretem olvasgatni, gyakran belelapozom. A Teához valók, minyonok című fejezetben találtam az alábbi receptet.

Hozzávalók:

– 450 gramm méz

– 3 tojássárga

– 250 gramm kókuszreszelék ledarálva

– 250 gramm gluténmentes vagy sima liszt

– csokoládé darabokra vágva

– 1 késhegynyi szódabikarbóna

– fahéj

– 1 tojássárga a kenéshez

– olvasztott csokoládé a tetejére és kókuszreszelék

Egy picit meglepő, hogy nem kell hozzá zsíradék, de valóban nem kell, nem én felejtettem el a felsorolásból. A hozzávalókból tésztát gyúrunk majd kekszeket formázunk. Egy tepsi aljára vajjal megkent sütőpapírt teszünk. Rárakjuk a kekszeket, megkenjük tojássárgával, majd 200 fokon sütjük körülbelül fél órát.

Tovább a blogra »