A napokban a kezembe került Magyar Elek: Az ínyesmester szakácskönyve c. kötete. Nagyon szeretem olvasgatni, gyakran belelapozom. A Teához valók, minyonok című fejezetben találtam az alábbi receptet.
Hozzávalók:
– 450 gramm méz
– 3 tojássárga
– 250 gramm kókuszreszelék ledarálva
– 250 gramm gluténmentes vagy sima liszt
– csokoládé darabokra vágva
– 1 késhegynyi szódabikarbóna
– fahéj
– 1 tojássárga a kenéshez
– olvasztott csokoládé a tetejére és kókuszreszelék
Egy picit meglepő, hogy nem kell hozzá zsíradék, de valóban nem kell, nem én felejtettem el a felsorolásból. A hozzávalókból tésztát gyúrunk majd kekszeket formázunk. Egy tepsi aljára vajjal megkent sütőpapírt teszünk. Rárakjuk a kekszeket, megkenjük tojássárgával, majd 200 fokon sütjük körülbelül fél órát.
Köszönöm. 🙂
Nekem nagyon tetszik!! 🙂