Még egy bejegyzés tavalyról. Nagy kedvencem ez a sütemény, az elmúlt télen négyszer is elkészítettem, bárki kóstolta mindenkinek ízlett.
Van még itthon sütőtök, elképzelhető, hogy holnap elkészítem a gluténmentes verzióját.
Hozzávalók:
– 2,5 dl tökpüré (alufóliával letakarva meleg sütőben megsütöm a tököt, majd pürét készítek belőle, egy pici vizet adok hozzá, hogy kellemes állagú legyen)
– 90 gramm fehércsokoládé
– 2 tojás
– 250 gramm liszt
– 80 gramm cukor, nádcukor, vagy xilit
– 1,25 dl olíva olaj
– 1,25 dl joghurt
– 1 kávéskanál sütőpor
– fél kávéskanál szódabikarbóna
– fél kávéskanál só
– ízlés szerint kardamom és vanília
Először a tojásokat simára keverjük az olajjal, a vaníliával és a cukorral. Hozzáadjuk a joghurtot, majd az előzőleg elkészített tökpürét és addig keverjük, míg egyenletes nem lesz. Ezután egy másik tálba kimérjük a lisztet, belekeverjük a sütőport, a sót, a szódabikarbónát és a kardamomot. (Apor lelkesen segített nekem a kardamommagokat összezúzni.) Végül hozzáadjuk a reszelt csokoládét. Ezután a második tál tartalmát adjuk a tökpürés masszához és simára keverjük. Én ekkor előveszem a gépi keverőt és ezzel egy pillanat alatt megvan. Egy korábban kivajazott, kilisztezett őzgerincformába öntjük, majd 180 fokra előmelegített sütőben 40 percet sütjük. Érdemes megszúrni a tésztát közben és ellenőrizni.
Forrás: Egér a levesben- Receptek konyhai blogokról
Köszönöm szépen! Finom is! 🙂
De jól néz ki!!! 🙂