Kávé és Csokoládé

Sütőtökös fehércsokoládés sütemény

Még egy bejegyzés tavalyról. Nagy kedvencem ez a sütemény, az elmúlt télen négyszer is elkészítettem, bárki kóstolta mindenkinek ízlett.

Van még itthon sütőtök, elképzelhető, hogy holnap elkészítem a gluténmentes verzióját.

Hozzávalók:

– 2,5 dl tökpüré (alufóliával letakarva meleg sütőben megsütöm a tököt, majd pürét készítek belőle, egy pici vizet adok hozzá, hogy kellemes állagú legyen)

– 90 gramm fehércsokoládé

– 2 tojás

– 250 gramm liszt

– 80 gramm cukor, nádcukor, vagy xilit

– 1,25 dl olíva olaj

– 1,25 dl joghurt

– 1 kávéskanál sütőpor

– fél kávéskanál szódabikarbóna

– fél kávéskanál só

– ízlés szerint kardamom és vanília

Először a tojásokat simára keverjük az olajjal, a vaníliával és a cukorral. Hozzáadjuk a joghurtot, majd az előzőleg elkészített tökpürét és addig keverjük, míg egyenletes nem lesz. Ezután egy másik tálba kimérjük a lisztet, belekeverjük a sütőport, a sót, a szódabikarbónát és a kardamomot. (Apor lelkesen segített nekem a kardamommagokat összezúzni.) Végül hozzáadjuk a reszelt csokoládét. Ezután a második tál tartalmát adjuk a tökpürés masszához és simára keverjük. Én ekkor előveszem a gépi keverőt és ezzel egy pillanat alatt megvan. Egy korábban kivajazott, kilisztezett őzgerincformába öntjük, majd 180 fokra előmelegített sütőben 40 percet sütjük. Érdemes megszúrni a tésztát közben és ellenőrizni.

Forrás: Egér a levesben- Receptek konyhai blogokról

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!