Párolt zöldségek rizstésztával és gyömbérrel

Az ember időnként sajnálja, hogy nem lehet interneten kersztül illatokat és ízeket közvetíteni. Csodálatos illata van ennek az ételnek. A gyömbér és a frissen őrölt piros bors együttese igazán kellemes. Ma készítettem ebédre.

Hozzávalók 2 személyre:

– 2 répa

– 80 g. zöldbab

– 100 g. rizstészta

– pácolt gyömbér

– 80 g. kukorica

– 2 ek olívaolaj

– szójaszósz

– frissen őrölt piros bors

Elkészítés:

– A répát csíkokra vágom, majd a zöldbabbal együtt a párolóba teszem.

– Közben a rizstésztát hideg vízbe áztatom minimum 10 percig.

– Egy serpenyőben olívaolajat forrósítok majd ráteszem a lecsöpögtetett rizstésztát és a zöldségeket és jól felmelegítem együtt a hozzávalókat.

– Tálalás előtt összekeverem szójaszósszal és a tetejére pácolt gyömbért teszek. Majd megszórom frissen őrölt piros borssal.

Tovább a blogra »