Kecskesajtos köményes minipuffancs

Egy recept a régi blogomról, de annyira finom volt, hogy úgy döntöttem ide is felteszem.

Az ételt itt találtuk: Egér a levesben… Receptek és történetek konyhai blogokról.

Egyébként az étel gluténmentes, remek hideg előétel. Díszítésül érdemes a tányérra rakni még néhány finomságot.

Itt rukkola, rajta fenyőmag, csíra és olajbogyó van.





Hozzávalók 4 személyre:

– 10 dkg túró

– 10 dkg tejföl

– 8 dkg kecskesajt

– 2 tojás

– 2 dkg kukoricakeményítő

– 1 kávéskanál őrölt kömény

Előmelegítjük a sütőt 150 fokra. A túrót és a tejfölt összekeverjük a tojások sárgájával. A kukoricakeményítőt feoldjuk 3 evőkanál vízben, majd hozzáadjuk a túrós masszához. Beleszórjuk az elmorzsolt kecskesajtot és a köményt. Habbá verjük a tojásfehérjéket és a tésztába forgatjuk. Sütőformákba tesszük, majd 15-20 percig sütjük. Tálalni hidegen kell.

Tovább a blogra »