Egy recept a régi blogomról, de annyira finom volt, hogy úgy döntöttem ide is felteszem.
Az ételt itt találtuk: Egér a levesben… Receptek és történetek konyhai blogokról.
Egyébként az étel gluténmentes, remek hideg előétel. Díszítésül érdemes a tányérra rakni még néhány finomságot.
Itt rukkola, rajta fenyőmag, csíra és olajbogyó van.
Hozzávalók 4 személyre:
– 10 dkg túró
– 10 dkg tejföl
– 8 dkg kecskesajt
– 2 tojás
– 2 dkg kukoricakeményítő
– 1 kávéskanál őrölt kömény
Előmelegítjük a sütőt 150 fokra. A túrót és a tejfölt összekeverjük a tojások sárgájával. A kukoricakeményítőt feoldjuk 3 evőkanál vízben, majd hozzáadjuk a túrós masszához. Beleszórjuk az elmorzsolt kecskesajtot és a köményt. Habbá verjük a tojásfehérjéket és a tésztába forgatjuk. Sütőformákba tesszük, majd 15-20 percig sütjük. Tálalni hidegen kell.
finnom !!!