Currys- narancsos kuszkusz

Currys narancsos kuszkuszt főztem ebédre. Érdekes, hogy ma először készítettem életemben kuszkuszt, és úgy döntöttem, hogy be fogjuk itthon vezetni. Igaz nem lett pergős, mint ahogy kellene, de első próbálkozásra megteszi. Elolvastam a Bűvös Szakács bejegyzését a kuszkuszról. Azt írja, hogy az alapszabály az áztatás és a szakaszos gőzölés. A cikk itt megtekinthető.

Az én eredeti receptem egyszerűen megfőzi a kuszkuszt, bár a receptet átalakítottam, csak a hozzávalókat tartottam meg.

Hozzávalók 2 személyre:

– 3/4 csésze kuszkusz

– egy nagyobb marék mazsola

– fél csésze borsó

– snidling- finomabb, ha friss

– fél ek curry

– 300 ml víz

– 2 narancs leve

– 1 narancs reszelt héja

– só, bors

Elkészítés:

– Megfőzöm a kuszkuszt a vízzel, a mazsolával, a borsóval és a curryvel. Teszek hozzá sót is. Pár perc alatt el is készül. Vigyázni kell, hogy ne legyen ragacsos. Ezután betakarom és legalább 10 percet állni hagyom.

– Belekeverem az apróra vágott snidlinget. (Ez nem látszik a képen, mert fotózás után jutott eszembe.)

– Egy tálkába töltöm a narancsok kifacsart levét és a narancs héját. Sózom és borsozom, majd hozzákeverem a kuszkuszhoz.

– Melegen tálalom. Ha valaki csípősre vágyik nyugodtan szórja meg egy kis chilivel, mert jót tesz neki.

A forrás: www.chefkoch.de

Tovább a blogra »