Ma készítettem ezt a muffint a gyerekeknek. Eddig nem igen érdekelt a műfaj, emiatt életemben most először sütöttem muffinokat. Nagyon jól sikerült, mindenkinek nagyon ízlett.
Hozzávalók:
– 6 ek kókuszreszelék
– 125 gr vaj
– 125 gr nádcukor
– 3 tojás
– 2 ek kakaó
– 2 tk sütőpor
– 220 gr gluténmentes liszt
– 150 ml kókusztej
– 2 banán
– 80 gr csokoládé a glazúrhoz
– 5 ek kókuszreszelék a tetejére
Elkészítés:
– A kókuszreszeléket megpirítjuk teflonos serpenyőben zsíradék nélkül.
– A vajat és a nádcukrot krémessé keverjük, majd hozzáadjuk a tojásokat és tovább keverjük.
– A lisztbe beleszitáljuk a sütőport, majd hozzáadjuk a kakaóport és a kókusztejet.
– A lisztes keverékünket hozzáadjuk a tojásos masszánkhoz és simává keverjük.
– A banánokat apró kockákra vágjuk.
– Az utolsó lépés következik. A muffinformák megtöltése. Én muffintepsit használtam. Minden formába tettem muffinpapírt is. Az aljába tettem a masszát, a közepébe a babándarabokat, majd megszórtam kókuszreszelékkel. A végén befedtem a tésztával.
– 170 fokon légkeveréses sütőben sütöttem 30 percig.
– Közben a csokoládét megolvasztottam vízfürdőn.
– Mikor elkészültek a sütemények a tetejére csorgattam a forró csokoládét és megszórtam kókuszreszelékkel.
A receptet itt találtam:
www.glutenfrei-kochen.de
Réka! Köszönöm szépen, meg fogom nézni!
Régebben én is furcsán kezeltem a muffint. Aztán kóstoltam finom házi változatát, és utána otthon is kipróbáltam. Azóta egyszer-egyszer sütök. Két dolgot szeretek benne, hogy számtalan változata van, és nagyon gyorsan elkészül. Elrontani szinte nem lehet. Szerintem érdemes lenne megnézned a paleos sütiket, mert azok is glutén mentesek.