Kávé és Csokoládé

VKF! 39.- Lazackocsonya garnélával

Az év utolsó Vigyázz,Kész,Főzz! fordulójának ötletgazdája Gál Edith volt. A téma töltött húsok és kocsonyák. Remek a téma és most nagyon aktuális is szerintem. Az én receptem a következő:

Lazackocsonya garnélával

Hozzávalók:

– 1 nagyobb szelet lehetőleg friss lazac
– 200 gr garnéla- ebből fagyasztottat használtam jobb híján
– 3 dl marha- vagy csirkeleves
– 2 db. alma kicsi kockákra vágva
– fél zeller
– 2 db. répa
– 14 db. zselatinlap amennyiben 1 l a hallevünk
– só, bors
– friss gyömbér
– citromlé
– babérlevél
– egy kevés thai chiliszósz
– 2 gerezd fokhagyma
– friss petrezselyem

Elkészítés:

1. A répát és a zellert apró kockákra vágom és marhahús- vagy csirkelevesben puhára főzöm.

2. Kb. 1 liter vizet fel teszek forrni. Babérlevelet, friss gyömbérszeleteket, szemes borst, sót és citromlevet adok hozzá. Lehet beletenni mustármagot is. Amikor forr belerakom a lazacot és megfőzöm. Nem kell neki hosszú idő, hamar elkészül, nem érdemes túlfőzni, mert nem lesz jó.

3. A rákot forró olívaolajos, fokhagymás serpenyőben pár perc alatt megsütöm. Előtte beleforgattam óvatosan egy kevés thai chiliszószba.

4. Az almát megpucolom és apró kockákra vágom.

5. Szép üvegtálakba helyezem a zöldségeket, az almát, a garnélákat és a lazacdarabot.

6. A hallevet leszűröm és feloldom benne a zselatinlapokat. (Korábban vízbe áztattam és kinyomkodtam.)

7. A hallevet az üvegtányérokba töltöm.

8. A hűtőszekrényben tárolom egészen a felszolgálásig. Zöldpetrezselyemmel, friss kaporral és citromszelettel lehet díszíteni.

Az ihletet a tavalyi karácsonyi menüből nyertem, amely tulajdonképpen pisztrángkocsonya volt.

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. anika says:

    Én is így vagyok ezzel. Nem szeretem a kocsonyát, de ezt meg fogom enni. 🙂 A halat nagyon szeretem és a tenger gyümölcseit is.

  2. GasztroRéka says:

    Nem szeretem a kocsonyát, de ezt megkóstolnám! Boldog Új Évet! Sok sikert a bloghoz!


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!