Kávé és Csokoládé

Ajándék a konyhából – Csokoládés, mandulás keksz chilivel

Ma készítettem ezt a kekszet. Sajnos nem lett tökéletes, de úgy gondoltam mégis felteszem ide, mert a recept jó, érdemes kipróbálni, de leírom azt is én hol rontottam el.

Úgy gondoltam hogy a chilivel különlegessé teszem ezt a receptet. Volt is chili, viszont másfajta mint amit legutóbb használtam. Az előző chili erejéből indultam ki és ahhoz mértem az adagot, viszont ez a chili jóval erősebb volt, emiatt a keksz sajnos bár remek ízű, de erősebb, mint kellene lennie. A másik hiba, hogy enyhén túlsütöttem, mert nem otthon sütöttem és ennek a sütőnek nem tökéletes a hőszabályozója. Azt hiszem otthon meg fogom ismételni a receptet. A küllemen is lehet javítani. A csokoládét és a mandulát egészen apróra vágni, és a kekszből picit rakni a sütőpapírra és akkor elegánsabb és szebb lesz.

Mindezek ellenére úgy gondoltam a receptnek itt a helye, mert egészségesebb mint az átlagos bolti csokoládés kekszek. Tönkölylisztet, vagy zablisztet érdemes használni és nádcukorral vagy nyírfacukorral édesíteni.

Hozzávalók 6 személyre:

– 170 g tönköly- vagy zabliszt
– 100 g olvasztott vaj
– 100 g nádcukor vagy nyírfacukor
– 100 g mandula- lehet használni mogyorót vagy pisztáciát is.
– 100 g magas kakaótartalmú étcsokoládé
– 1 db. tojás
– chili- ízlés szerint
– zöldcitrom
– 1 tk sütőpor
– 1 csipet só

A vajat a cukorral és a tojással habosra keverjük. Hozzáadjuk a sütőporos lisztet, a feldarabolt mandulát és csokoládét, majd a chilit. Belefacsartam egy kevés zöldcitromot is.
Egy tepsinek az aljába sütőpapírt teszek majd, kivajazom. 200 fokon sütöm a kekszeket kb. 10 percig.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!