Már nagyon régóta szerettem volna készíteni egy chilis csokoládés süteményt, mert a csokoládét és a chilit nagyon szeretem. Tulajdonképpen a kedvencem a magas kakaótartalmú étcsokoládé chilivel. Könnyen elkészíthető recept és eddig mindenkinek ízlett, aki kóstolta. Én kiwivel és vaníliafagylalttal tálaltam.
Hozzávalók:
A karamellizált mogyoróhoz:
– 60 ml víz
– 45 g nádcukor
– 200 g darabosra vágott sózatlan mogyoró
– 1 tk chili
– egy csipet só
Egy serpenyőbe beleöntjük a vizet és a cukrot és körülbelül 4 percig közepes lángon kevergetjük. Ezután hozzáadjuk a mogyorót, a chilit és a sót. Addig pirítjuk míg a serpenyő száraz nem lesz.
A csokoládé szelethez:
– 150 g csokoládé (min. 75 százalék kakaótartalmú)
– 170 g nádcukor
– 3 nagyobb tojás
– 6 ml vaníliakivonat
– 160 g liszt
– 1 ek chili
– 1 nagyobb csipet só
Előmelegítjük a sütőt 180 fokra. Egy tortaformát vagy egy tepsit kivajazunk. Megolvasztjuk vízfürdőn a csokoládét, hozzáadjuk a vajat. Hagyjuk kihűlni. A tojásokat a cukorral habosra felverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, a chilit és a csipet sót. Amikor a csokoládé megfelelő hőmérsékletű hozzáadjuk a masszához és jól belekeverjük. A legvégén beleforgatjuk a mogyorót, majd betesszük a sütőbe és körülbelül 45 percig sütjük. Azt hogy jó e már a sütemény tűpróbával ellenőrizzük.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: