Gyömbéres mézeskalács- gluténmentes

Többször vitatkozunk itthon, hogy mivel etessük a gyerekeket. Adjunk e édességet és ha igen mit. Ne legyen tartósított ipari hulladék, hogy mást ne mondjak, hanem valami olyasmi amit mi készítünk és minden természetes benne, amennyire lehet. Ezért készült ez a mézeskalács.

Hozzávalók:

250 g termelői méz

100 g nádcukor

200 g vaj

2 db. tojás

500 g gluténmentes liszt

1 csomag sütőpor

50 g darált dió

Fűszerek: fahéj, szegfűszeg, ánizs, gyömbér- tetszés szerinti mértékkel.

1 citrom reszelt héja

Elkészítés:

A mézet egy pici lábosban felmelegítjük a vajjal együtt. Mikor kihűlt beleszitáljuk a sütőporos lisztet, majd jól összekeverjük. A tojásokat habosra verjük a cukorral, majd hozzákeverjük a mézes liszthez. Beletesszük a diót, a fűszereket és a citromhéjat. Fűszerezni lehet bátran, hogy illatos legyen. A kézi mixerrel megkeverjük, alacsony fokozaton, mert elég sűrű a massza. Miután elkészültünk vele hideg helyen hagyjuk minimum egy órát.

A sütőt előmelegítjük 220 fokra. Egy fadeszkát belisztezünk és lehetőleg vékonyra nyújtjuk a tésztát. Kiszaggatjuk a formákat és rátesszük egy zsírpapírral fedett kivajazott tepsire. 220 fokon sütjük 10 percig.

Apor is segített

Tovább a blogra »