Többször vitatkozunk itthon, hogy mivel etessük a gyerekeket. Adjunk e édességet és ha igen mit. Ne legyen tartósított ipari hulladék, hogy mást ne mondjak, hanem valami olyasmi amit mi készítünk és minden természetes benne, amennyire lehet. Ezért készült ez a mézeskalács.
Hozzávalók:
250 g termelői méz
100 g nádcukor
200 g vaj
2 db. tojás
500 g gluténmentes liszt
1 csomag sütőpor
50 g darált dió
Fűszerek: fahéj, szegfűszeg, ánizs, gyömbér- tetszés szerinti mértékkel.
1 citrom reszelt héja
Elkészítés:
A mézet egy pici lábosban felmelegítjük a vajjal együtt. Mikor kihűlt beleszitáljuk a sütőporos lisztet, majd jól összekeverjük. A tojásokat habosra verjük a cukorral, majd hozzákeverjük a mézes liszthez. Beletesszük a diót, a fűszereket és a citromhéjat. Fűszerezni lehet bátran, hogy illatos legyen. A kézi mixerrel megkeverjük, alacsony fokozaton, mert elég sűrű a massza. Miután elkészültünk vele hideg helyen hagyjuk minimum egy órát.
A sütőt előmelegítjük 220 fokra. Egy fadeszkát belisztezünk és lehetőleg vékonyra nyújtjuk a tésztát. Kiszaggatjuk a formákat és rátesszük egy zsírpapírral fedett kivajazott tepsire. 220 fokon sütjük 10 percig.
Apor is segített
Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.