Ezt a főételt Viki készítette el Apor születésnapjára. Először meglepődtünk az eredmény láttán, mert a kacsák feketék voltak, mintha szénné égtek volna. A fekete szín a tamarind sötét színétől lett persze, nem azért mert megégett.
A hozzávalókat nem egyszerű beszerezni, kell hozzá néhány felfedező körút, de megéri.
Sült tamarindos kacsa maracuja szósszal
Hozzávalók 4 személyre:
– 2 kacsa
– 50 g. tamarindkrém
– 2 ek szójaszósz
– 30 g. barna cukor
– 50 g. maracuja
– 2 db. chili paprika
– 50 g. friss gyömbér
– 200 g. maracuja szirup
– 2 ek zöldcitrom lé
– friss koriander
Elkészítés:
– A kacsáknak a szárnya hegyét levágjuk és csíkokat húzunk a melle húsába, de csak úgy hogy a börét és a zsírját érintjük, a húst nem.
– A kacsákat előmelegített sütőben sütjük 200 fokon másfél órát.
– Közben a tamarindkrémet összekeverjük 50 ml vízzel és lassú tűzre tesszük, míg fel nem oldódik a vízben. Hozzáadunk 1 evőkanál szójaszószt és a cukrot.
– A kacsákat egy óra sülés után 10 percenként megkenjük az előbb elkészített tamarindkrémmel. Ettől lesz majd sötét a kacsa színe, nem kell megijedni.
– Elkészítjük közben a maracuja szószt. A gyümölcsöket kettévágjuk és kikaparjuk. A chili paprikát apróra vágjuk, majd a gyömbért meghámozzuk és szintén apróra vágjuk. A maracuja szirupot összekeverjük a zöldcitrom levével a maracujával, a maradék szójaszósszal, a gyömbérrel és a chilivel. Körülbelül 5 percig főzzük lassú tüzön.
– A kacsákat sütés után a szósszal és a kókuszos- banános palacsintával tálaljuk.
A banános- kókuszos palacsinta elkészítése
Hozzávalók 4 személyre:
– 100 g. kókuszreszelék
– 100 g. liszt
– 250 ml tej
– 4 tojás
– 4 tk olaj
– friss koriander
– 4 db. banán
– 3 ek zöldcitrom lé
– só
Elkészítése:
– A kókuszreszeléket egy teflonos serpenyőben zsiradék nélkül aranybarnára pirítjuk, majd hagyjuk kihülni. A kókuszreszeléket a liszttel, 2 tojással és a tejjel összekeverjük. Picit megsózzuk és hagyjuk 20 percet pihenni.
– Egy teáskanál olajat felforrósítunk egy serpenyőben és megsütjük a palacsintákat.
– A korianderzöldet összevágjuk. A banánt karikákra vágjuk és beáztatjuk a zöldcitrom levébe és megsózzuk.
– A maradék tojást felverjük és bekenjük vele a palacsinták belsejét, majd megszórjuk korianderrel. Megtöltjük a palacsintákat a banános töltelékkel, majd feltekerjük. A tetejét bekenjük a maradék felvert tojással és megszórjuk kókuszreszelékkel.
– Egy tálban 180 fokon sütjük 10-12 percet. A tamarindos kacsával tálaljuk.
A receptet eredeti változata itt található: www.chefkoch.de
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: