Kávé és Csokoládé

Tamarindos kacsa maracuja-szósszal és kókuszos- banános palacsintával

Ezt a főételt Viki készítette el Apor születésnapjára. Először meglepődtünk az eredmény láttán, mert a kacsák feketék voltak, mintha szénné égtek volna. A fekete szín a tamarind sötét színétől lett persze, nem azért mert megégett.
A hozzávalókat nem egyszerű beszerezni, kell hozzá néhány felfedező körút, de megéri.

Sült tamarindos kacsa maracuja szósszal

Hozzávalók 4 személyre:

– 2 kacsa
– 50 g. tamarindkrém
– 2 ek szójaszósz
– 30 g. barna cukor
– 50 g. maracuja
– 2 db. chili paprika
– 50 g. friss gyömbér
– 200 g. maracuja szirup
– 2 ek zöldcitrom lé
– friss koriander

Elkészítés:

– A kacsáknak a szárnya hegyét levágjuk és csíkokat húzunk a melle húsába, de csak úgy hogy a börét és a zsírját érintjük, a húst nem.

– A kacsákat előmelegített sütőben sütjük 200 fokon másfél órát.

– Közben a tamarindkrémet összekeverjük 50 ml vízzel és lassú tűzre tesszük, míg fel nem oldódik a vízben. Hozzáadunk 1 evőkanál szójaszószt és a cukrot.

– A kacsákat egy óra sülés után 10 percenként megkenjük az előbb elkészített tamarindkrémmel. Ettől lesz majd sötét a kacsa színe, nem kell megijedni.

– Elkészítjük közben a maracuja szószt. A gyümölcsöket kettévágjuk és kikaparjuk. A chili paprikát apróra vágjuk, majd a gyömbért meghámozzuk és szintén apróra vágjuk. A maracuja szirupot összekeverjük a zöldcitrom levével a maracujával, a maradék szójaszósszal, a gyömbérrel és a chilivel. Körülbelül 5 percig főzzük lassú tüzön.

– A kacsákat sütés után a szósszal és a kókuszos- banános palacsintával tálaljuk.

A banános- kókuszos palacsinta elkészítése

Hozzávalók 4 személyre:

– 100 g. kókuszreszelék
– 100 g. liszt
– 250 ml tej
– 4 tojás
– 4 tk olaj
– friss koriander
– 4 db. banán
– 3 ek zöldcitrom lé
– só

Elkészítése:

– A kókuszreszeléket egy teflonos serpenyőben zsiradék nélkül aranybarnára pirítjuk, majd hagyjuk kihülni. A kókuszreszeléket a liszttel, 2 tojással és a tejjel összekeverjük. Picit megsózzuk és hagyjuk 20 percet pihenni.

– Egy teáskanál olajat felforrósítunk egy serpenyőben és megsütjük a palacsintákat.

– A korianderzöldet összevágjuk. A banánt karikákra vágjuk és beáztatjuk a zöldcitrom levébe és megsózzuk.

– A maradék tojást felverjük és bekenjük vele a palacsinták belsejét, majd megszórjuk korianderrel. Megtöltjük a palacsintákat a banános töltelékkel, majd feltekerjük. A tetejét bekenjük a maradék felvert tojással és megszórjuk kókuszreszelékkel.

– Egy tálban 180 fokon sütjük 10-12 percet. A tamarindos kacsával tálaljuk.

A receptet eredeti változata itt található: www.chefkoch.de

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!