Kávé és Csokoládé

Mogyorós- csokis keksz

Már többször említettem, hogy nagy kedvencünk a  mogyorós- csokis keksz, de folyton keressük a legjobbat. Újabban ez a keksz a sláger itthon, mostanában többször is megsütöttük. A reggeli kávét jól elkíséri, de kínálhatjuk gyerekeknek is uzsonnára vagy iskola előtt a bolti, ipari édességek helyett. Mindenképpen ki fogom próbálni egyszer a diétásabb változatát is, de egyelőre csak az eredeti recepttel tudok szolgálni.

_MG_25931

 

 

Hozzávalók:

– 15 dkg mogyoró

– 12 dkg étcsokoládé feldarabolva

– 3 nagy tojás

– 15 dkg nádcukor vagy nyírfa cukor

– 23 dkg liszt

– 3 dkg kakaó

– 4 dkg instant kávé

– 1 teáskanál szódabikarbóna

– vanília

Elkészítés:

1. A mogyorókat egy tepsibe rakjuk, aminek az aljába sütőpapírt teszünk. 180 fokon pirítjuk 15 percig, majd kivesszük a  tepsit a sütőből és letakarjuk egy tiszta törölközővel 5 percen keresztül. Mikor letelt az idő ledörzsöljük a kezünkkel a mogyoró héját, nagyon könnyen le fog jönni. Ezután egy mozsárban nagyobb darabokra törjük vagy egy késsel vágjuk darabosra.

2. A darabokra vágott csokoládét és a cukrot egy késes aprítóban finomra daráljuk.

3. Egy nagyobb tálba leszitáljuk a lisztet, a kakaót, az instant kávét és a szódabikarbónát.

4. A tojásokat egy mixer segítségével felverjük és hozzáadjuk a vaníliát.

5. A felvert tojásokat a csokoládés cukorhoz adjuk, majd egyesítjük a lisztes keverékkel is. Jól összekeverjük, a végén pedig a mogyorót is hozzáadjuk.

6. Ezután belisztezett kézzel két hosszúkás rudat formázunk és egy sütőpapíros tepsi aljára tesszük.

7. 150 fokon 35- 40 percig sütjük, majd kivesszük a sütőből és hűlni hagyjuk 10 percig.

8. Felszeleteljük 1,5 – 2 cm-es szeletekre és felsorakoztatjuk újra a tepsiben.

9. 15 percig sütjük először az egyik majd a másik oldalát és készen is van.

Tartós sütemény, sokáig tárolhatjuk.

_MG_25932

 

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Vera Veneszné says:

    Imádom ezt az oldalt, már régóta keresgélek olyan recepteket, ami egyszerű, nincs túlbonyolitva és kevés alapanygból is megsüthető. Nem utolsó sorban találni sok olyan receptet, amit még a dédink és az édesanyáink is sütöttek.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!